Traditional

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Υλικά

340γρ. σιμιγδάλι χονδρό

160γρ. ηλιέλαιο

80γρ. Sweete

100γρ. μέλι

900γρ. νερό

50γρ. κουκουνάρι

κανέλα

ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, τη Sweete, το μέλι και την κανέλα.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το κουκουνάρι και τα ψήνουμε για 5 ΄- 6΄ σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά.
  • Προσθέτουμε το σιρόπι και το ξύσμα από 2 πορτοκάλια και περιμένουμε να πάρει βράση.
  • Τον σερβίρουμε ζεστό, σε φόρμες ή φορμάκια της αρεσκείας μας.
  • Περιμένουμε να κρυώσει και κόβουμε.

Sweete tips

Μπορούμε να αρωματίσουμε με ξύσμα από μανταρίνι.
Μπορούμε να προσθέσουμε στον χαλβά goji berries - αφού πρώτα τα ενυδατώσουμε - ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

 Sweete Stevia
Μουσταλευριά Sweete Stevia

Traditional

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Υλικά

340γρ. σιμιγδάλι χονδρό

160γρ. ηλιέλαιο

80γρ. Sweete

100γρ. μέλι

900γρ. νερό

50γρ. κουκουνάρι

κανέλα

ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, τη Sweete, το μέλι και την κανέλα.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το κουκουνάρι και τα ψήνουμε για 5 ΄- 6΄ σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά.
  • Προσθέτουμε το σιρόπι και το ξύσμα από 2 πορτοκάλια και περιμένουμε να πάρει βράση.
  • Τον σερβίρουμε ζεστό, σε φόρμες ή φορμάκια της αρεσκείας μας.
  • Περιμένουμε να κρυώσει και κόβουμε.

Sweete tips

Μπορούμε να αρωματίσουμε με ξύσμα από μανταρίνι.
Μπορούμε να προσθέσουμε στον χαλβά goji berries - αφού πρώτα τα ενυδατώσουμε - ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.