Traditional

Τσουρέκι με μαστίχα

Υλικά

2 αυγά

120γρ. βούτυρο (82% λιπαρά)

190γρ. γάλα πλήρες

10γρ. αλάτι

25γρ. νωπή μαγιά

30γρ. Sweete

70γρ. μέλι

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

4γρ. μαχλέπι

500γρ. αλεύρι τσουρεκιού

ελάχιστη μαστίχα τριμμένη ή μια-δύο σταγόνες μαστιχέλαιο

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε ελάχιστα το γάλα και διαλύουμε τη μαγιά και το αλάτι.
  • Στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα γάντζο βάζουμε το αλεύρι, τα αυγά, τη Sweete, το μέλι, το ξύσμα πορτοκάλι, το μαχλέπι και τη μαστίχα.
  • Ξεκινάμε στην 1η ταχύτητα, ρίχνοντας και το μείγμα γάλα-μαγιά-αλάτι για 5’.
  • Ανεβάζουμε στη 2η ταχύτητα ρίχνοντας σταδιακά τα κομματάκια βουτύρου.
  • Στη συνέχεια ανεβάζουμε στην 3η ταχύτητα και κατόπιν στην 4η. Όταν η ζύμη ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του κάδου είναι έτοιμη.
  • Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα περίπου.
  • Πλάθουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας.
  • Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 160°C, για 30’- 40’ μέχρι να ροδίσει καλά.

Sweete tips

Μπορούμε να τρίψουμε τη μαστίχα στο multi προσθέτοντας το ίδιο βάρος σε Sweete.

 Sweete Stevia
Μουσταλευριά Sweete Stevia

Traditional

Τσουρέκι με μαστίχα

Υλικά

2 αυγά

120γρ. βούτυρο (82% λιπαρά)

190γρ. γάλα πλήρες

10γρ. αλάτι

25γρ. νωπή μαγιά

30γρ. Sweete

70γρ. μέλι

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

4γρ. μαχλέπι

500γρ. αλεύρι τσουρεκιού

ελάχιστη μαστίχα τριμμένη ή μια-δύο σταγόνες μαστιχέλαιο

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε ελάχιστα το γάλα και διαλύουμε τη μαγιά και το αλάτι.
  • Στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα γάντζο βάζουμε το αλεύρι, τα αυγά, τη Sweete, το μέλι, το ξύσμα πορτοκάλι, το μαχλέπι και τη μαστίχα.
  • Ξεκινάμε στην 1η ταχύτητα, ρίχνοντας και το μείγμα γάλα-μαγιά-αλάτι για 5’.
  • Ανεβάζουμε στη 2η ταχύτητα ρίχνοντας σταδιακά τα κομματάκια βουτύρου.
  • Στη συνέχεια ανεβάζουμε στην 3η ταχύτητα και κατόπιν στην 4η. Όταν η ζύμη ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του κάδου είναι έτοιμη.
  • Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα περίπου.
  • Πλάθουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας.
  • Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 160°C, για 30’- 40’ μέχρι να ροδίσει καλά.

Sweete tips

Μπορούμε να τρίψουμε τη μαστίχα στο multi προσθέτοντας το ίδιο βάρος σε Sweete.