Mama's

Πορτοκαλόπιτα

Υλικά

4 αυγά

50γρ. Sweete

240γρ. ηλιέλαιο

40γρ. baking powder

70γρ. μέλι

270γρ. γιαούρτι στραγγιστό

560γρ. φύλλα κρούστας

200γρ. χυμό πορτοκάλι

ξύσμα από 6 πορτοκάλια

Eκτέλεση

  • Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 150°C μέχρι να ροδίσουν.
  • Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το γιαούρτι με το baking powder.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, τη Sweete, το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, το μέλι και τα φύλλα κρούστας θρυμματισμένα.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 160°C μέχρι να ροδίσει αρκετά καλά.

Για το σιρόπι

  • 700γρ. μέλι
  • 100 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το μέλι, τον χυμό πορτοκάλι και την κανέλα μέχρι να πάρει μια βράση.

Μοντάρισμα

Στη ζεστή πορτοκαλόπιτα ρίχνουμε το σιρόπι όταν γίνει πλέον χλιαρό.
Περιμένουμε να κρυώσει καλά η πορτοκαλόπιτα. Κόβουμε και σερβίρουμε.

Sweete tips

Μπορούμε να διατηρήσουμε τα φύλλα ζύμης στο ψυγείο για μερικές ημέρες ή και περισσότερες στην κατάψυξη.

 Sweete Stevia
Μηλόπιτα Sweete Stevia

Mama's

Πορτοκαλόπιτα

Υλικά

4 αυγά

50γρ. Sweete

240γρ. ηλιέλαιο

40γρ. baking powder

70γρ. μέλι

270γρ. γιαούρτι στραγγιστό

560γρ. φύλλα κρούστας

200γρ. χυμό πορτοκάλι

ξύσμα από 6 πορτοκάλια

Eκτέλεση

  • Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 150°C μέχρι να ροδίσουν.
  • Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το γιαούρτι με το baking powder.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, τη Sweete, το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, το μέλι και τα φύλλα κρούστας θρυμματισμένα.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 160°C μέχρι να ροδίσει αρκετά καλά.

Για το σιρόπι

  • 700γρ. μέλι
  • 100 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το μέλι, τον χυμό πορτοκάλι και την κανέλα μέχρι να πάρει μια βράση.

Μοντάρισμα

Στη ζεστή πορτοκαλόπιτα ρίχνουμε το σιρόπι όταν γίνει πλέον χλιαρό.
Περιμένουμε να κρυώσει καλά η πορτοκαλόπιτα. Κόβουμε και σερβίρουμε.

Sweete tips

Μπορούμε να διατηρήσουμε τα φύλλα ζύμης στο ψυγείο για μερικές ημέρες ή και περισσότερες στην κατάψυξη.