Mama's

Μηλόπιτα

Υλικά

500γρ. μήλα

25γρ. Sweete

150γρ. νερό

20γρ. χυμό λεμονιού

20γρ. corn flour σε 50γρ. νερό

λίγη σκόνη κανέλα 

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μήλα, το νερό, τη Sweete και την κανέλα για 6 ΄- 8΄ περίπου.
  • Προσθέτουμε το corn flour διαλυμένο στα 50γρ. νερού.
  • Βράζουμε για 1΄ - 2΄ ακόμη, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
    Κατεβάζουμε από τη φωτιά και κρυώνουμε.

Υλικά για τη ζύμη

  • Κρόκους από 4 αυγά
  • 35γρ. Sweete
  • 230γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10γρ. baking powder
  • 2γρ. αλάτι
  • 150γρ. βούτυρο (82% λιπαρά) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 40γρ. μέλι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση ζύμης

  • Στον κάδο του μίξερ με το φτερό αφρατεύουμε τους κρόκους, τη Sweete και το ξύσμα λεμόνι μέχρι να ασπρίσουν. ‣Προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο και το αλάτι.
  • Τέλος, το κοσκινισμένο αλεύρι, το baking powder και το μέλι.
  • Απλώνουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο αντικολλητικές κόλλες περίπου 5 - 7 χιλιοστά και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα.

Μοντάρισμα

Σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο σκεύος της αρεσκείας μας τοποθετούμε ως βάση τη ζύμη που έχουμε απλώσει. Προσθέτουμε τη γέμιση μήλου και κλείνουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Αλείφουμε με ένα αυγό. Τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα την επιφάνεια της μηλόπιτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 1 ώρα.

Sweete tips

Μπορούμε να διατηρήσουμε τα φύλλα ζύμης στο ψυγείο για μερικές ημέρες ή και περισσότερες στην κατάψυξη.

 Sweete Stevia
Πορτοκαλόπιτα Sweete Stevia
Γαλατόπιτα Sweete Stevia

Mama's

Μηλόπιτα

Υλικά

500γρ. μήλα

25γρ. Sweete

150γρ. νερό

20γρ. χυμό λεμονιού

20γρ. corn flour σε 50γρ. νερό

λίγη σκόνη κανέλα 

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μήλα, το νερό, τη Sweete και την κανέλα για 6 ΄- 8΄ περίπου.
  • Προσθέτουμε το corn flour διαλυμένο στα 50γρ. νερού.
  • Βράζουμε για 1΄ - 2΄ ακόμη, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
    Κατεβάζουμε από τη φωτιά και κρυώνουμε.

Υλικά για τη ζύμη

  • Κρόκους από 4 αυγά
  • 35γρ. Sweete
  • 230γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10γρ. baking powder
  • 2γρ. αλάτι
  • 150γρ. βούτυρο (82% λιπαρά) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 40γρ. μέλι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση ζύμης

  • Στον κάδο του μίξερ με το φτερό αφρατεύουμε τους κρόκους, τη Sweete και το ξύσμα λεμόνι μέχρι να ασπρίσουν. ‣Προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο και το αλάτι.
  • Τέλος, το κοσκινισμένο αλεύρι, το baking powder και το μέλι.
  • Απλώνουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο αντικολλητικές κόλλες περίπου 5 - 7 χιλιοστά και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα.

Μοντάρισμα

Σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο σκεύος της αρεσκείας μας τοποθετούμε ως βάση τη ζύμη που έχουμε απλώσει. Προσθέτουμε τη γέμιση μήλου και κλείνουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Αλείφουμε με ένα αυγό. Τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα την επιφάνεια της μηλόπιτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 1 ώρα.

Sweete tips

Μπορούμε να διατηρήσουμε τα φύλλα ζύμης στο ψυγείο για μερικές ημέρες ή και περισσότερες στην κατάψυξη.