Chocolate Lovers

Σοκολατόπιτα

Υλικά

200γρ. αλεύρι τσουρεκιού

20γρ. κακάο

36γρ. Sweete

6γρ. baking powder

6γρ. baking soda

100γρ. μέλι

170γρ. βούτυρο (82% λιπαρά) μαλακωμένο

2 αυγά

260γρ. γάλα

200γρ. κουβερτούρα noir xocoline - Valrhona
ή κουβερτούρα noir με stevia.

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και τη baking soda.
  • Σε μια μπασίνα με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύουμε τα αυγά, το μέλι, τη Sweete και το γάλα.
  • Προσθέτουμε τις σκόνες και ανακατεύουμε καλά, στην συνέχεια τη λιωμένη κουβερτούρα και τέλος το μαλακωμένο βούτυρο
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο σκεύος της αρεσκείας μας.
  • Προσέχουμε η ζύμη να μην ξεπεράσει το μέσον του σκεύους μας.
  • Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40΄- 50΄ περίπου. Το κέικ είναι έτοιμο όταν δεν κολλάει στο μαχαίρι.

Για το σιρόπι

  • 30γρ. μέλι
  • 20γρ. Sweete
  • 15γρ. κακάο
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 150γρ. νερό
  • 150γρ. κουβερτούρα noir xocoline - Valhrona
    ή κουβερτούρα noir με stevia

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε bain marie και προσθέτουμε το μέλι.
  • Βράζουμε την κρέμα γάλακτος, το νερό, το κακάο και τη Sweete. Ρίχνουμε σε τρεις δόσεις τα υγρά πάνω στη λιωμένη κουβερτούρα - μέλι ανακατεύοντας από το κέντρο προς τα έξω με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός.
  • Σερβίρουμε το σιρόπι σοκολάτας ζεστό

Μοντάρισμα

Μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι. Περιμένουμε για 5΄περίπου και εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε σιρόπι.

 Sweete Stevia
Brownies Sweete Stevia
Ρόφημα ανανά με σοκολάτα Sweete Stevia

Chocolate Lovers

Σοκολατόπιτα

Υλικά

200γρ. αλεύρι τσουρεκιού

20γρ. κακάο

36γρ. Sweete

6γρ. baking powder

6γρ. baking soda

100γρ. μέλι

170γρ. βούτυρο (82% λιπαρά) μαλακωμένο

2 αυγά

260γρ. γάλα

200γρ. κουβερτούρα noir xocoline - Valrhona
ή κουβερτούρα noir με stevia.

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και τη baking soda.
  • Σε μια μπασίνα με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύουμε τα αυγά, το μέλι, τη Sweete και το γάλα.
  • Προσθέτουμε τις σκόνες και ανακατεύουμε καλά, στην συνέχεια τη λιωμένη κουβερτούρα και τέλος το μαλακωμένο βούτυρο
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο σκεύος της αρεσκείας μας.
  • Προσέχουμε η ζύμη να μην ξεπεράσει το μέσον του σκεύους μας.
  • Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40΄- 50΄ περίπου. Το κέικ είναι έτοιμο όταν δεν κολλάει στο μαχαίρι.

Για το σιρόπι

  • 30γρ. μέλι
  • 20γρ. Sweete
  • 15γρ. κακάο
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 150γρ. νερό
  • 150γρ. κουβερτούρα noir xocoline - Valhrona
    ή κουβερτούρα noir με stevia

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε bain marie και προσθέτουμε το μέλι.
  • Βράζουμε την κρέμα γάλακτος, το νερό, το κακάο και τη Sweete. Ρίχνουμε σε τρεις δόσεις τα υγρά πάνω στη λιωμένη κουβερτούρα - μέλι ανακατεύοντας από το κέντρο προς τα έξω με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός.
  • Σερβίρουμε το σιρόπι σοκολάτας ζεστό

Μοντάρισμα

Μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι. Περιμένουμε για 5΄περίπου και εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε σιρόπι.