Chocolate Lovers

Ρόφημα ανανά με σοκολάτα

Υλικά

170γρ. γάλα

340γρ. κρέμα γάλακτος 35%

4γρ. ζελατίνη

240γρ. κουβερτούρα γάλακτος xocoline Valrhona
ή κουβερτούρα γάλακτος με stevia.

Εκτέλεση

  • Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε πολύ παγωμένο νερό και στραγγίζουμε.
  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη ζελατίνη.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε bain marie.
  • Ρίχνουμε το βρασμένο γάλα σε 3 δόσεις στη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός από το κέντρο προς τα έξω.
  • Διογκώνουμε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος.
  • Όταν το μείγμα κουβερτούρα-γάλα έχει γίνει χλιαρό (30-35°C) το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στην ελαφρώς διογκωμένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με τη βοήθεια μιας μαρίζ.

Για το ρόφημα

  • 400γρ. καθαρισμένο ανανά
  • 20γρ. Sweete
  • ξύσμα από 1 λάιμ

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τον ανανά σε κυβάκια και τον μπλεντάρουμε μαζί με το ξύσμα λάιμ και τη Sweete.
  • Σερβίρουμε μέχρι τη μέση σε ποτήρια της αρεσκείας μας και καταψύχουμε.

Μοντάρισμα

Σερβίρουμε το μους πάνω από τον παγωμένο ανανά και παγώνουμε στο ψυγείο.

Sweete tips

Μπορούμε να διακοσμήσουμε αφού παγώσει το μους με κυβάκια ανανά και ξύσμα lime.
Μπορούμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη έως και 2 εβδομάδες τυλιγμένα με μεμβράνη.
Τα αποψύχουμε στο ψυγείο.

 Sweete Stevia
Σοκολατόπιτα Sweete Stevia
Υγρό κείκ σοκολάτας Sweete Stevia

Chocolate Lovers

Ρόφημα ανανά με σοκολάτα

Υλικά

170γρ. γάλα

340γρ. κρέμα γάλακτος 35%

4γρ. ζελατίνη

240γρ. κουβερτούρα γάλακτος xocoline Valrhona
ή κουβερτούρα γάλακτος με stevia.

Εκτέλεση

  • Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε πολύ παγωμένο νερό και στραγγίζουμε.
  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη ζελατίνη.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε bain marie.
  • Ρίχνουμε το βρασμένο γάλα σε 3 δόσεις στη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός από το κέντρο προς τα έξω.
  • Διογκώνουμε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος.
  • Όταν το μείγμα κουβερτούρα-γάλα έχει γίνει χλιαρό (30-35°C) το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στην ελαφρώς διογκωμένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με τη βοήθεια μιας μαρίζ.

Για το ρόφημα

  • 400γρ. καθαρισμένο ανανά
  • 20γρ. Sweete
  • ξύσμα από 1 λάιμ

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τον ανανά σε κυβάκια και τον μπλεντάρουμε μαζί με το ξύσμα λάιμ και τη Sweete.
  • Σερβίρουμε μέχρι τη μέση σε ποτήρια της αρεσκείας μας και καταψύχουμε.

Μοντάρισμα

Σερβίρουμε το μους πάνω από τον παγωμένο ανανά και παγώνουμε στο ψυγείο.

Sweete tips

Μπορούμε να διακοσμήσουμε αφού παγώσει το μους με κυβάκια ανανά και ξύσμα lime.
Μπορούμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη έως και 2 εβδομάδες τυλιγμένα με μεμβράνη.
Τα αποψύχουμε στο ψυγείο.