parfe-sokolatas-4.jpg
parfe-sokolatas-5.jpg
parfe-sokolatas-2.jpg

Chocolate Lovers

Παρφέ σοκολάτα

Υλικά

400γρ. κουβερτούρα γάλακτος xocoline - Valrhona
ή κουβερτούρα γάλακτος με stevia

ασπράδια από 3 αυγά

30γρ. Sweete

60γρ. μέλι

400γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε bain marie τα ασπράδια, τη Sweete και το μέλι στους 55 - 60°C ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός. Συνεχίζουμε το χτύπημα στον κάδο του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα στους 50°C περίπου και ενώνουμε, με ένα μικρό μέρος από την ελαφρώς διογκωμένη κρέμα γάλακτος.
  • Προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας από το κέντρο προς τα έξω με τη βοήθεια μιας μαρίζ.
  • Τέλος, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Σερβίρουμε σε φόρμες της αρεσκείας μας και παγώνουμε στην κατάψυξη.

Υλικά επικάλυψης

  • 420γρ. κουβερτούρα γάλακτος xocoline - Valrhona
    ή κουβερτούρα γάλακτος με stevia
  • 80γρ. ηλιέλαιο
  • 100γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε την κουβερτούρα μαζί με το λάδι περίπου στους 45°C (χλιαρό), προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια και ανακατεύουμε.
  • Βουτάμε στιγμιαία τα παγωμένα παρφέ στη λιωμένη επικάλυψη και διατηρούμε στην κατάψυξη.

Sweete tips

Όταν η μαρέγκα έχει εντελώς κρυώσει στον κάδο του μίξερ την χρησιμοποιούμε αμέσως.
Μπορούμε να σερβίρουμε τα παρφέ σε φόρμες σιλικόνης τοποθετώντας όταν σταθεροποιηθεί στο κέντρο του ξυλάκια.
Μπορούμε να διατηρήσουμε τα παρφέ στην κατάψυξη για μερικές εβδομάδες.

 Sweete Stevia
Υγρό κείκ σοκολάτας Sweete Stevia

Chocolate Lovers

Παρφέ σοκολάτα

Υλικά

400γρ. κουβερτούρα γάλακτος xocoline - Valrhona
ή κουβερτούρα γάλακτος με stevia

ασπράδια από 3 αυγά

30γρ. Sweete

60γρ. μέλι

400γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε bain marie τα ασπράδια, τη Sweete και το μέλι στους 55 - 60°C ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός. Συνεχίζουμε το χτύπημα στον κάδο του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα στους 50°C περίπου και ενώνουμε, με ένα μικρό μέρος από την ελαφρώς διογκωμένη κρέμα γάλακτος.
  • Προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας από το κέντρο προς τα έξω με τη βοήθεια μιας μαρίζ.
  • Τέλος, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Σερβίρουμε σε φόρμες της αρεσκείας μας και παγώνουμε στην κατάψυξη.

Υλικά επικάλυψης

  • 420γρ. κουβερτούρα γάλακτος xocoline - Valrhona
    ή κουβερτούρα γάλακτος με stevia
  • 80γρ. ηλιέλαιο
  • 100γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε την κουβερτούρα μαζί με το λάδι περίπου στους 45°C (χλιαρό), προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια και ανακατεύουμε.
  • Βουτάμε στιγμιαία τα παγωμένα παρφέ στη λιωμένη επικάλυψη και διατηρούμε στην κατάψυξη.

Sweete tips

Όταν η μαρέγκα έχει εντελώς κρυώσει στον κάδο του μίξερ την χρησιμοποιούμε αμέσως.
Μπορούμε να σερβίρουμε τα παρφέ σε φόρμες σιλικόνης τοποθετώντας όταν σταθεροποιηθεί στο κέντρο του ξυλάκια.
Μπορούμε να διατηρήσουμε τα παρφέ στην κατάψυξη για μερικές εβδομάδες.