Bites & Snacks

Τρουφάκια

Υλικά

25γρ. Sweete

200γρ. κρέμα γάλακτος 35%

50γρ. μέλι

80γρ. βούτυρο

450γρ. κουβερτούρα noir xocopne - Valrhona
ή κουβερτούρα noir με stevia

300γρ. κουβερτούρα noir xocopne - Valrhona
ή κουβερτούρα noir με stevia λιωμένη για την επικάλυψη

κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι και τη Sweete.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε bain marie.
  • Ρίχνουμε τη βρασμένη κρέμα γάλακτος-μέλι-Sweete σε 3 δόσεις στη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός από το κέντρο προς τα έξω.
  • Όταν η θερμοκρασία της ganache γίνει χλιαρή (περίπου στους 35°C) προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε καλά (ιδανικά με μίξερ χειρός).
  • Τυλίγουμε τη ganache με μεμβράνη προσέχοντας να ακουμπάει στην επιφάνεια της.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.

Μοντάρισμα

Όταν η ganache σφίξει, την πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Βάζουμε στις παλάμες μας λιωμένη κουβερτούρα και επικαλύπτουμε τα τρουφάκια ένα-ένα. Τα ακουμπάμε σε κακάο προσέχοντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια πριν παγώσει η κουβερτούρα.

Sweete tips

Μπορούμε να αρωματίσουμε τη ganache προσθέτοντας στην κρέμα γάλακτος ξύσματα εσπεριδοειδών, τζίντζερ, μπαχαρικά της αρεσκείας μας, προσέχοντας να σουρώσουμε την κρέμα γάλακτος πριν την ένωση με την κουβερτούρα. Διατηρούμε τα τρουφάκια σε σκιερό μέρος για περίπου 10 ημέρες.

 Sweete Stevia
Κρέμα με ζελέ φράουλα Sweete Stevia
Πανακότα με γιαούρτι και τσάι γιασεμί Sweete Stevia

Bites & Snacks

Τρουφάκια

Υλικά

25γρ. Sweete

200γρ. κρέμα γάλακτος 35%

50γρ. μέλι

80γρ. βούτυρο

450γρ. κουβερτούρα noir xocopne - Valrhona
ή κουβερτούρα noir με stevia

300γρ. κουβερτούρα noir xocopne - Valrhona
ή κουβερτούρα noir με stevia λιωμένη για την επικάλυψη

κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι και τη Sweete.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε bain marie.
  • Ρίχνουμε τη βρασμένη κρέμα γάλακτος-μέλι-Sweete σε 3 δόσεις στη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός από το κέντρο προς τα έξω.
  • Όταν η θερμοκρασία της ganache γίνει χλιαρή (περίπου στους 35°C) προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε καλά (ιδανικά με μίξερ χειρός).
  • Τυλίγουμε τη ganache με μεμβράνη προσέχοντας να ακουμπάει στην επιφάνεια της.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.

Μοντάρισμα

Όταν η ganache σφίξει, την πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Βάζουμε στις παλάμες μας λιωμένη κουβερτούρα και επικαλύπτουμε τα τρουφάκια ένα-ένα. Τα ακουμπάμε σε κακάο προσέχοντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια πριν παγώσει η κουβερτούρα.

Sweete tips

Μπορούμε να αρωματίσουμε τη ganache προσθέτοντας στην κρέμα γάλακτος ξύσματα εσπεριδοειδών, τζίντζερ, μπαχαρικά της αρεσκείας μας, προσέχοντας να σουρώσουμε την κρέμα γάλακτος πριν την ένωση με την κουβερτούρα. Διατηρούμε τα τρουφάκια σε σκιερό μέρος για περίπου 10 ημέρες.