Bites & Snacks

Κρέμα με ζελέ φράουλα

Υλικά

500γρ. γάλα πλήρες

23γρ. Sweete

35γρ. corn flour

1 stick βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Εκτέλεση

  • Παίρνουμε ένα μικρό μέρος από το γάλα και ανακατεύουμε με το corn φlour.
  • Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη βανίλια, το μέλι και τη Sweete και ενώνουμε με το corn flour. Όταν πάρει βράση η κρέμα είναι έτοιμη.

Για το ζελέ

  • 6γρ. ζελατίνη
  • 28γρ. Sweete
  • 260γρ. χυμό φράουλας (500-600 gr. φρέσκες φράουλες)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τις πλυμένες φράουλες σε σακούλες ψησίματος προσέχοντας να τις κλείσουμε καλά.
  • Τοποθετούμε τη σακούλα πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει για περίπου 30΄- 40’. Σουρώνουμε ώστε να πάρουμε τον χυμό φράουλας που απαιτεί η συνταγή.
  • Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε πολύ παγωμένο νερό για περίπου 10΄-15΄.
  • Ζεσταίνουμε τον χυμό φράουλας, τη μαλακωμένη και στραγγισμένη ζελατίνη και τη Sweete. Περιμένουμε ελαφρώς να κρυώσει.

Μοντάρισμα

Σερβίρουμε τη ζεστή κρέμα σε ποτήρια της αρεσκείας μας. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν την τοποθετούμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια σερβίρουμε το ζελέ φράουλα πάνω από την κρύα κρέμα και διατηρούμε στο ψυγείο.

Sweete tips

Μπορούμε να τοποθετήσουμε φράουλες ή φρούτα της αρεσκείας μας πάνω από την κρέμα πριν σερβίρουμε το ζελέ φράουλας. Μπορούμε στο ζελέ να αντικαταστήσουμε τις φράουλες με μούρα της αρεσκείας μας (blackberries,raspberries).

 Sweete Stevia
Γιαούρτι με φρούτα του δάσους Sweete Stevia
Τρουφάκια Sweete Stevia

Bites & Snacks

Κρέμα με ζελέ φράουλα

Υλικά

500γρ. γάλα πλήρες

23γρ. Sweete

35γρ. corn flour

1 stick βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Εκτέλεση

  • Παίρνουμε ένα μικρό μέρος από το γάλα και ανακατεύουμε με το corn φlour.
  • Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη βανίλια, το μέλι και τη Sweete και ενώνουμε με το corn flour. Όταν πάρει βράση η κρέμα είναι έτοιμη.

Για το ζελέ

  • 6γρ. ζελατίνη
  • 28γρ. Sweete
  • 260γρ. χυμό φράουλας (500-600 gr. φρέσκες φράουλες)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τις πλυμένες φράουλες σε σακούλες ψησίματος προσέχοντας να τις κλείσουμε καλά.
  • Τοποθετούμε τη σακούλα πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει για περίπου 30΄- 40’. Σουρώνουμε ώστε να πάρουμε τον χυμό φράουλας που απαιτεί η συνταγή.
  • Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε πολύ παγωμένο νερό για περίπου 10΄-15΄.
  • Ζεσταίνουμε τον χυμό φράουλας, τη μαλακωμένη και στραγγισμένη ζελατίνη και τη Sweete. Περιμένουμε ελαφρώς να κρυώσει.

Μοντάρισμα

Σερβίρουμε τη ζεστή κρέμα σε ποτήρια της αρεσκείας μας. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν την τοποθετούμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια σερβίρουμε το ζελέ φράουλα πάνω από την κρύα κρέμα και διατηρούμε στο ψυγείο.

Sweete tips

Μπορούμε να τοποθετήσουμε φράουλες ή φρούτα της αρεσκείας μας πάνω από την κρέμα πριν σερβίρουμε το ζελέ φράουλας. Μπορούμε στο ζελέ να αντικαταστήσουμε τις φράουλες με μούρα της αρεσκείας μας (blackberries,raspberries).